Děti školní družiny zavzpomínaly na Spejbla a Hurvínka

Počátkem měsíce května děti školní družiny vyrazily na výlet s názvem Stezka Spejbla a Hurvínka u Boleveckých rybníků. K těmto postavám patří i Mánička a pes Žeryk. Spejblem a Hurvínkem zakončily děti 2. oddělení školní družiny 14. ročník Týdne čtení dětem.

Děti školní družiny zavzpomínaly na Spejbla a Hurvínka

Na výlet zavzpomínaly i děti 1. a 2. oddělení, které vytvořily několik výtvarných obrázků, především Hurvínka. A tak jsme dlouho přemýšleli, jak udělat radost Spejblovi a Hurvínkovi s našimi obrázky. Nakonec vzešel nápad, že obrázky pošleme do Plzně a tam si s nimi třeba poradí. Náš nápad nenechal na sebe dlouho čekat, dnes byly obrázky odeslány na Infocentrum Plzeň, kde nám přislíbili, že náš nápad budou respektovat a vytvoří z nich na nástěnkách malou výstavku. A tak budeme čekat na další zprávy z Plzně.

Se Spejblem i Hurvínkem dál pokračovalo 2. oddělení Veverušáci. Musíme říci, že by pokračování nebylo, kdyby nebylo naší hodné spolužačky Aničky Burešová, která z domova přinesla loutky Spejbla, Hurvínka a Máničky. A my jsme již věděli, co bude následovat. Vlastní fantazií nám tříčlenné skupinky vymyslely své vlastní příběhy o Spejblovi, Hurvínkovi a Máničce. Všichni jsme do činnosti a sehrání povídky či pohádky dali všechno. Je vidět, že naše postavy jsou stále živé. Téměř celé odpoledne jsme strávili s těmito postavami a ani se nám nechtělo končit. Tak snad se nám to podaří ještě někdy. Bylo to super!

Autor:
Vydáno: