Drůběž-Kuře s játrovou nádivkou
V našich zeměpisných šířkách je nejoblíbenějším masem to kuřecí. Právě proto si dnes předvedeme kuře s trošku netradiční nádivkou.
Nejprve si připravíme nádivku. Smícháme naškrábaná kuřecí játra se strouhankou, vajíčkem, mandlemi a celou tuhle směs začneme kořenit – muškátový květ, sůl a pepř. Co se týká nádivky, tak je to všechno. Jak sami vidíte, není nijak náročná. Kdo nemá rád mandle, tak je tam prostě nedá, případně je vymění za něco jiného.
Nyní plynule přecházíme k plnění. Takže vezme celé kuře a naplníme. Když zbude nádivka, tak ji můžeme upéct v dalším pekáči. Bez ohledu na to, že se kořenila nádivka, se musí okořenit i kuře. Jednoduše kuře posypeme grilovacím kořením a dáme péct. Pečeme lehce podlité vodou v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia. Doba pečení závisí od trouby, ale dejme tomu asi tak hodinu a půl.
Jako přílohu si k tomu může dát brambory a čerstvou zeleninu, jinak každý kdo co má rád.