Grilovaný ananas se zmrzlinou
Ananas připravovaný tímto způsobem se hodí zvláště v parných dnech, jako je opět letošní léto, protože jako doplněk je zde zmrzlina. Takže je lépe mít čerstvý.
Oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme si ho na plátky. Smícháme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, med, vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu na vaření, citrónovou šťávu, kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. V této směsi necháme plátky ananasu tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril, který pomastíme slunečnicovým olejem a vkládáme na něj plátky ananasu vytažené z marinády, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a ozdobíme lístky máty. Na závěr si ještě nahoru přidáme na každý plátek kopeček meruňkové zmrzliny. Ta se velmi těžce shání v obchodech, tudíž je lépe si ji vyrobit doma. V podstatě je to velmi jednoduchá záležitost. Do misky si dáme mléko, cukr a meruňky. Je vcelku jedno, jestli budou kompotované nebo čerstvé, ale u těch z kompotu se musí počítat tak trochu s tím, že zmrzlina bude tzv. mokrá. Ovoce se nebude nijak krájet, musí být rozdrceno pokud možno kaši. Klidně se dá použít i džem. Důkladně tuto směs rozmícháme, případně prošleháme a dáme minimálně na tři hodiny ztuhnout do mrazáku.