Guláše - dnes pražský
Je jich nepřeberné množství. Mají spoustu obměn, tak je logické, že si dnes ukážeme jednu z nich, a to pražskou. Není to nic těžkého, takže směle do toho.
Takže na tuku si zpěníme nakrájenou cibuli, která je drobně krájená. K cibuli přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a osmahneme ho. Následně zaprášíme maso hladkou moukou, znovu osmahneme a až nyní přidáme sladkou mletou papriku. Nyní přidáme kečup, znovu osmahneme, ale už jen krátce a zalijeme hovězím vývarem.
V tuhle chvíli přichází čas na kořenění. Osolíme, přidáme utřený česnek, drcený kmín, opepříme a už dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme majoránku, kterou si rozemneme v rukou. Poté dáme na talíř a nakonec ozdobíme opečenou půlkou párku.
Autor: Jana P.
Vydáno: