Krocaní grilovaná křídla

Krocan je velmi oblíbená drůbež především ve Spojených státech Amerických, kde je spojená především s jedním z největších svátků - Den díkuvzdání. Jindy se u nich prakticky ani krocan nedělá. Ovšem u nás nejsme v Americe, tak si můžeme dát dovolit tento typ drůbeže kdykoliv.

Takže maso si jako první omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si tzv. světlou marinádu - slunečnicový olej, sůl, bílý pepř a citrónovou šťávu. V této směsi necháme krocaní maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vkládáme, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a nachystáme si přílohu. Budou to velmi jednoduché knedlíky. Sterilované zelí si dáme do misky, přidáme vejce, hrubou mouku, brambory uvařené a nakrájené najemno, rohlíky a špek, který ještě vyškvaříme. Tuto směs důkladně propracujeme a vytvoříme knedlíky, které vaříme čtvrt hodiny v osolené vodě. Hotové vytáhneme a podáváme ke krocanímu masu, můžeme ještě posypat najemno nakrájenou cibulkou, kterou na oleji dozlatova osmažíme.

Autor:
Vydáno: