Nepečené dorty

Nepečený dort je rychlou a velice chutnou variantou i na léto. Receptů na nepečené dorty je opravdu mnoho. Dva z nich právě přichází k vám…

Nepečený mocca dort

Potřebujeme:

sáček cukrářských piškotů
100 ml kávy
250 ml smetany na šlehání
1 ztužovač šlehačky
300 g lučiny nebo žervé
4 lžíce moučkového cukru
ozdoba na dort (např. čokoládové hoblinky, ovoce, šlehačka…)

Postup:

Smetanu vyšleháme spolu se ztužovačem do hustého krému. Lučinu utřeme s cukrem a přimícháme vyšlehanou smetanu.

Piškoty krátce namočíme do kávy (opravdu velmi krátce nebo se vám rozmočí!) a vyložíme jimi dno dortové formy a i její boky. Na piškoty naneseme přibližně polovinu krému, na který dáme opět namočené piškoty. Ty přikryjeme zbytkem krému. Povrch dortu urovnáme a ozdobíme dle svého uvážení. Dort necháme v lednici ztuhnout minimálně přes noc.

Nepečený šlehačkový dort

Potřebujeme:

1 balíček dětských piškotů
250 ml kvalitní smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 kelímky kysané smetany
100 g cukru krupice
čerstvé ovoce (např. jahody 300 – 500g)

Postup:

Nejprve si vyšleháme smetanu s částí cukru tak, aby nám vznikla hustá šlehačka. V další míse smícháme smetanu se zbytkem cukru a opatrně přimícháme smetanu.

Do připravené formy vyložené potravinářskou fólií naskládáme piškoty. Na piškoty natřeme polovinu šlehačkového krému, na který poklademe ovoce. Na ovoce dáme opět vrstvu piškotů a zalijeme zbytkem krému. Dort necháme v lednici ztuhnout minimálně přes noc.

Autor:
Vydáno: