Nepečený dort s jablky

Dnes je velkou módou připravovat nepečené moučníky, sladkosti, cukroví a všeho možného. Jednou takovou pochoutkou je i nepečený dort s jablky. Není třeba se obávat náročné přípravy. Na druhou stranu - začátečníci by se měli spíše s někým poradit.

Ale v zásadě se dá poznamenat, že to zvládne každý. Základem jsou tedy jablka. Ty se umyjí, oloupou a nechají se rozvařit s vodou na hustou kaši. Dále je na řadě puding.

Samozřejmě je myšlen ten v prášku. Je v podstatě jedno, jaký si člověk vybere. Velmi často se však používá vanilkový. Ovšem existují lidé, jenž nemůžou vanilku ani cítit. Tak prostě si tam dají jiný podle své chuti. Pudink se tedy rozmíchá v mléce a nalije se k jablkům. To vše se uvaří do zhoustnutí. Pak se vyloží forma klasickými piškoty. A nyní se může vrstvit.

Na spodek se dá jablečná směs. Na nich pak druhá, kterou si popíšeme nyní. Skládá se z tvarohu, mléka, dalšího balíčku pudingu, což se vše rozmíchá a povaří až do zhoustnutí. Nakonec se nechá vychladnout a přidá se změklé máslo, cukr a vanilkový cukr. Tuto směs navrstvíme na tu jablečnou. Může se proložit i čerstvým ovocem. Pak už se nechá jen vychladit v lednici a hotovo. Zdobení se meze nekladou.

 

Autor:
Vydáno: