Nové brambory na plechu

Protože sezóna nových brambor již začala a jestliže se na ně každý rok těšíte stejně jako já, nabízím vám dneska velice jednoduchý recept na nové brambory na plechu.

Nejenže je snadný na přípravu, ale také k němu nepotřebujete velké množství surovin. Tuto přípravu zvládne opravdu každý. A věřte, že nezbude ani drobeček.

Potřebujeme:
1 kg nových středně velkých brambor
2 paličky česneku
sůl
pepř
8 lžic olivového oleje
tymián natrhaný na kousky
šťáva z ½ citronu

Postup:
Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě přibližně 10 minut. Scedíme, a jestliže jsou o něco větší, můžeme je přepůlit. Plech si vyložíme pečícím papírem a brambory na něho přendáme. Trošku je prstem rozplácneme a přidáme k nim česnekové neoloupané stroužky a tymián natrhaný na kousky. Brambory osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a brambory touto směsí přelijeme. Pečeme přibližně 45 minut při teplotě 220 °C. Brambory můžeme jíst samotné nebo jako přílohu k různým druhům masa.

Autor:
Vydáno: