Pařížské řezy

Recept na výborné pařížské řezy.

Potřebujeme:
5 vajec
150 g polohrubé mouky
150 g cukru moučka
1 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva

Krém:
1 pařížská šlehačka
150 g měkkého tvarohu
1 šlehačka na ozdobu

Postup:

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu pak opatrně vmícháme cukr, žloutky a kakao. Směs lehce smícháme s moukou a kypřícím práškem do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C přibližně 12 – 15 minut. Upečený korpus poznáme podle toho, že do něho píchneme dřevěnou špejlí a nezůstává nám na ní těsto. Korpus necháme vychladnout.

Na krém si nachystáme pařížskou šlehačku, kterou vyšleháme dotuha a vmícháme do ní tvaroh. Korpus rozřízneme na dva pláty. Jeden plát namažeme krémem a druhým plátem přiklopíme. Vyšleháme dotuha šlehačku, kterou dle fantazie řezy zdobíme.

 

Autor:
Vydáno: