Pečená štika

V průzkumech se častokráte stěžuje na to, že český národ ryb jí málo anebo vůbec žádné. Dnes se to pokusíme napravit a vezeme si na paškál štiku.

Takže podkovy ze štiky umyjeme, osušíme a osolíme. Vezmeme si zapékací misku a dobře ji vymažeme máslem. Do ní pak naskládáme podkovy. Nyní si vezmeme nějakou misku nebo nádobu, prostě co máme doma. Rozšleháme si vejce a rybí maso jimi přelijeme.

Štičí podkovy a vlastně celý povrch vajíčkové náplně posypeme slabě strouhankou. Z másla si nakrájíme několik tenkých plátků a ty rozložíme na strouhanku. Nyní už může přejít k pečení. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Když je předehřátá, tak do ní vložíme zapékací misku. Doba pečení závisí na troubě, ale řekněme tak čtyřicet minut. Někomu se tahle úprava může zdát zvláštní, ale má to své výhody.

Štika se tímhle způsobem nevysušuje a navíc je i vláčná. Jako příloha se dají doporučit vařené brambory. Ty se mohou ještě posypat nadrobno nakrájenou petrželkou. 

Autor:
Vydáno: