Perníkové obdélníčky s mandlemi

Jeho konzumace je sporná, ale většina lidí má rádo perník, myšlený ten z pouti. Klasické perníkové těsto je něco trochu jiného. To dnešní se bude určitým způsobem tvarovat a také se doplní mandlemi.

Takže jako první se dáme do těsta. Smícháme hladkou mouku, moučkový cukr, máslo neboli Heru, vejce, nastrouhaný perník, strouhané neloupané mandle, trochu citronové kůry, mletý hřebíček, nové koření, mletou skořici, případně místo ní hotové perníkové koření. Perník na strouhání je lepší, když si ho vyrobíte doma. Jedná se o recept, jenž už je na zdejších stránkách.

Takže těsto dobře vypracujeme a vyválíme na velikost asi 5 mm. Pokusíme se nakrájet malé nebo menší obdélníčky. Ty následně potřeme bílkem a posypeme sekanými ořechy. Na vymazaném plechu upečeme. Můžeme klidně i na pečícím papíru. To by bylo všechno.

Komu je to však málo, může si obdélníčky namazat třeba marmeládou nebo něčím jiným. Fantazii se meze nekladou. Koho by zajímal původ tohohle receptu, tak údajně je z Moravy.

Autor:
Vydáno: