Pikantní vaječná roláda

Tenhle recept není vyloženě pro úplně malé děti, když už, tak pro ty starší v období puberty. Jedná se o speciální roládu, která je docela dost kořeněná.

Červenou papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na široké proužky a položíme je na vymazaný plech šlupkou nahoru. Kdo chce, může si vybrat semínka, ale nemusí se to, nicméně je to lepší. Shora je grilujeme, až na šlupce naskočí tzv. puchýře.

Vyjmeme z grilu a přikryjeme vlhkou útěrkou. Šlupku potom stáhneme a proužky se vrátí zpátky na plech. Potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Oloupeme si cibuli a česnek, najemno je nasekáme a jimi se posypou proužky papriky. Tohle všechno se dohromady peče při 200 stupních Celsia asi tak deset minut. Vejce smícháme s hladkou moukou a tvarohovým sýrem, k tomu přidáme bylinky. Každý si dá takové, jaké chce a má rád.

K téhle směsi se ještě přidá sůl a pepř. Na pánev si dáme olej a vaječnou směs opékáme, až je zlatavá z obou stran. Po upečení si na omeletu dáme paprikové proužky a vše srolujeme. Roládu nakrájíme na kousky a podáváme se salátem, rajčaty nebo bylinkami. Může být podávána jak za studena, tak i za tepla.

Autor:
Vydáno: