Podzimní stezkou za pokladem

Během této doby si děti již zvykly na pobyt ve škole, ale i ve školní družině. Můžeme říci, že se u nás v družině opravdu nenudíme. Proběhlo již několik společných akcí mezi odděleními. Malí prvňáčci byli přijati do cechu družiny mezi větší i starší děti. Vždyť jsme si všichni rovni a všichni jsme kamarádi. Přeci chodíme do jedné školy, do jedné družiny.

Podzimní stezkou za pokladem

Právě dnes, v poslední den měsíce září, vždy probíhá společná akce, která je již tradicí několik let. Jde o hru „Boj o poklad“. Starší děti z 2. oddělení pro ostatní oddělení naší družiny vždy připravují podzimní stezku s názvem „Boj o poklad“. Hned po vyučování a po obědě odcházíme do svých oddělení. Kromě Veverušáků, se oddělení připravují na stezku s plněném deseti úkolů. Stezka vede v nejbližším okolí naší školy. Jde i o to, aby se malí prvňáčci seznámili s naší čtvrtí, aby věděly, co se zde nachází, jako jsou zde ulice a jaké nástrahy při jejich družinové činnosti na ně mohou čekat. Jde i o to, aby se naučili přecházet, tam kde mohou. Ve 13,30 hodin vše vypuklo.

Veverušáci jsou již na stezce, ukládají úkoly k plnění a značí trasu. Po krátké době jsou již zpět ve škole, a zde si musí najít místečko, kde ukrýt pro jednotlivá oddělení poklad a hlavně, kam se schovat, aby je děti nenašly. Tato příprava musí být co nejrychlejší, v pozadí jsou již slyšet hlasy ostatních dětí. Vše je připraveno a vyvrcholení může přijít. Jako první přichází do cíle 4. oddělení s vychovatelkou Miroslavou Pacákovou. Než budou moci v hledání pokračovat, musí nám zodpovědět otázky z cesty. Vzápětí za nimi přichází 1. oddělení s vychovatelkou Janou Novákovou. Následuje totéž a my již budeme čekat na 3. oddělení, které za nedlouho přichází s vychovatelkou Miroslavou Krouzovou.

Jsme všichni. Úkoly jsou splněny a nyní jdeme na závěr. Nejprve hledáme ukryté Veverušáky, následně hledá každé oddělení svůj poklad rozlišený jinou barvou. Jen 2. oddělení mělo poklad bez barevného označení. Zajímavé, jako první nachází poklad Veverušáci. Po nich 4. oddělení, pak 1. oddělení a na závěr svůj poklad našly i děti z 3. oddělení. Nyní již může začít spravedlivé dělení a „Boj o poklad“ může být ukončen. Super akce, která se všem velmi líbila.

Autor:
Vydáno: