Pohoštění na oslavu

Ať už svoji nebo pro někoho jiného. Oslavy v létě jsou pod znamením tepla a hvězdného nebe, ale také osvěžujících nápojů a lehkých pokrmů. Zkuste si udělat košíky z melounu, které budou ozdobou každé párty. Dalším nápadem na setkání pohoštění jsou sendviče s ananasem. Výborně se hodí pro letní dny a každý host je náležitě ocení stejně jako lodičky ze špenátu.

Košíky z melounů

Na dvě plněné půlky vodního melounu potřebujeme:
1 velký vodní meloun
1 žlutý cukrový melounu
1 melounu Piel de Sapo (ale může být i jiný druh melounu)
2 velké trsy velkých zelených hroznů

Postup:
Vodní meloun rozpůlíme a vykrojíme dužinu. Z části dužiny vykrájíme plátky a kuličky. Z ostatních melounů uděláme plátky a společně s kuličkami hroznů naaranžujeme do vydlabaných půlek melounů.

Sendviče s ananasem

Na 4 porce potřebujeme:
8 plátků toustového chleba – bílý nebo tmavý
2 lžíce kečupu
4 plátky šunky
4 plátky sýru čedar
4 celá kolečka ananasu
máslo na namazání

Postup:
Z plátků toustového chleba odkrojíme kůrky. Čtyři namažeme tenkou vrstvou másla a vykrojíme v nich uprostřed vykrajovátkem kolečka přibližně velká, jako jsou kolečka ananasu. Další čtyři chleby potřeme tenkou vrstvou kečupu. Na každý položíme plátek šunky a čedaru. Plátky toastového chleba přiklopíme k sobě a kolečka ananasu namažeme trochou kečupu. Po té je přilepíme doprostřed vyříznutých koleček v toustovém chlebu.

Lodičky ze špenátu

Potřebujeme:
3 bochánky mozarelly
6 – 8 plátků prosiutta
2 – 3 hrsti čerstvých špenátových listů s řapíkem
černý pepř
olivový olej

Postup:
Mozzarelu rozdělíme na kousky a každý obalíme kouskem prosciutta. Po té tyto jednohubky dáme do špenátových listů. Horem obtočíme řapík a prostrčíme špičkou listu. Posypeme pepřem a zlehka zalijeme olejem.

Autor:
Vydáno: