Polévka je grunt - gulášová

Nutno dodat, že je to pravda. Polévkami se obvykle začíná oběd, tedy, když člověk nejde zrovna do několika hvězdičkové restaurace. Polévku si mnohokrát dávají lidé i tzv. na stojáka nebo k večeři. Zde si předvedeme gulášovou polévku, ale rychlejší, než jak je to obvyklé. Potřebujeme k tomu především plechovku hovězího masa ve vlastní šťávě. To je ta nejzákladnější ingredience pro přípravu této rychlé gulášové polévky.

Vezmeme tedy tuk z konzervy a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, přidáme mletou sladkou papriku, necháme trošku zpěnit a zalijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla, promícháme a přivedeme k varu. Dále vložíme brambory nakrájené na kostičky, teprve nyní osolíme a vaříme do úplného změknutí. Následuje maso z konzervy, které také nakrájíme na malé kousky, rozetřený česnek, pepř, hovězí kostku, tedy bujón, ale nemusí být a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme majoránku, kterou rozemneme ve dlaních.

Pokud má rád někdo pikantní jídla, klidně může vyměnit sladkou papriku za pálivou. Bujón se dá nahradit klasickým hovězím vývarem. Hovězí maso z konzervy se zde dává místo klasického, protože se uvaří rychleji, a to právě jde, protože se jedná o rychlou gulášovku. Tento recept se hodí, když není moc času.

Autor:
Vydáno: