Praxe studentek

I v letošním školním roce 2024–25 již započala v naší školní družině praxe nastávajících vychovatel ve dvou odděleních. V 1. oddělení u paní vychovatelky Jany Novákové a ve 2. oddělení u Veverušáků u vychovatelky Květy Hrbáčkové.

Praxe studentek

Po prvním úvodním setkání, které proběhlo v úterý 24. 9. 2024 a kdy se studentky mohly podívat do zákulisí naší školní družiny, se dnes 1. 10. 2024, sešly již ve svých odděleních. Již dnes se mohly podívat, jak to v těchto odděleních funguje. U obou odděleních jim bylo nastíněno, co zde s dětmi děláme a na co se již nyní mohou připravit. Nejprve proběhlo na obou stranách vzájemné představení – děti i studentky, ale i paní vychovatelky a pak jsme se obě oddělení vrhla do naší pravidelné činnosti. V 1. oddělení proběhlo odpoledne plné her, do kterých se již zapojily i studentky. Potom oddělení vyběhlo na chvíli ven a opět se hrály hry. Děvčata mohla sledovat naši činnost s přímou účastí.

Ve 2. oddělení se nejprve scházíme v naší školní družině, usedáme a těšíme se na to, co bude následovat. Opět oboustranné představení a ihned poté odcházíme na školní hřiště. Zde se dovídáme, že dnešní odpoledne před oficiálním vyhlášením výsledků „Olympijských her v ŠD“ se ponese v duchu olympiády. Zavzpomínáme na měsíc září, kdy průběžně probíhala olympiáda ŠD, zasoutěží skupiny mezi sebou a do naší činnosti jsme vtáhli i nastávající vychovatelky. Ty vytvořily též skupiny, a zapojily se do naší závěrečné soutěže. Uvidíme, jak na tom budeme všichni dohromady a kdo zvítězí.  Organizační pokyny jsou jasné a my jdeme do boje. Krásné je sledovat, jak nastávající vychovatelky naši činnost prožívají. Vrátily se o několik let zpátky do školní družiny. Po půl hodince soutěž končí, my odcházíme zpět do družiny, zde vyhodnocujeme dnešní odpoledne a sepisujeme body do skupin. A jak to dopadlo?

1.     místo – Pája, Áďa, Naty – 21 bodů
2.     místo – 1. skupina Veverušáků – Kuba V, Daniel S, Vašek C, Aleš P, Lucie D, Tereza H, Jakub M, Lukáš V. – 17 bodů
3.     místo – Niki, Šárka, Domča – 16 bodů
4.     místo – 2. skupina Veverušáků – 11 bodů
5.     místo – 3. skupina Veverušáků – 10 bodů
6.     místo – 4. skupina Veverušáků – 8 bodů

Z bodového ohodnocení je vidět, že boj v soutěži byl vyrovnaný, i když na 1. místě se umístila skupina budoucích vychovatelek. Pravda je, že ani naše skupiny se nemají za co stydět. Blahopřejeme.

Poté se vyhodnotily první tři místa v jednotlivých disciplínách „Olympijských her školní družiny“ ve 2. oddělení. Předány byly diplomy. V příštích dnech nás čeká celkové zhodnocení OH v celé naší družině.

První den praxe je za námi a zcela určitě naplnil našeho očekávání. My se již budeme těšit na další praxi.

Autor:
Vydáno: