Recepty, které zvládne každý
Zastávám názor, že recepty musí být rychlé, dobré a s minimálním množstvím použitého nádobí :) Necháte se inspirovat?
Tvarohový pribináček
K přípravě budeme potřebovat:
2 kelímky měkkého tvarohu
3-4 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
kousek změklého másla
pár lžic mléka
3 lžíce hořkého kakaa
Postup je jednoduchý. Do větší mísy si z kelímků vyklepneme tvaroh a vmícháme kousek změklého másla. Přidáme několik lžic vlažného mléka, tak aby vznikla konzistence podobná pribináčku. Dochutíme vanilkovým cukrem a hořkým kakaem. Všechno dobře mícháme do té doby, než bude hmota hladká a bez hrudek.
Pokud máme raději variantu s ovocem, vynecháme kakao a do tvarohu přidáme malinový nebo borůvkový džem, můžeme ozdobit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Další možností je na tvaroh nastrouhat hoblinky čokolády a přizdobit piškoty.
Teď už jen zbývá hotový pribináček dobře vychladit v lednici.
Špekáčkový pekáč
Špekáčky se dají připravit i jinak než na ohni. Nejsou sice cítit dřevem, zato si je můžeme připravit v každém ročním období.
K přípravě budeme potřebovat:
špekáčky podle počtu strávníků nebo podle velikosti hladu
papriku, rajče, cibuli nebo jakoukoliv jinou zeleninu
A postup bude zase jednoduchý. Špekáčky si nakrojíme na koncích do kříže, tak jak to děláváme na oheň. Vložíme je do pekáčku a přidáme hrubě pokrájenou zeleninu. Zapečeme v troubě, aby vznikla křupavá kůrčička. Kdo má rád, může na konci pečení posypat strouhaným sýrem.
Tento pekáček bude chutnat nejlíp s čerstvým chlebem.
Vajíčková pomazánka se salámem
Tohle je naprosto nepřekonatelná rychlovka. Nevyjde draze a chutná mnohem líp, než pomazánky kupované.
K přípravě budeme potřebovat:
4 nebo 5 vajíček uvařených natvrdo
1 větší nebo 2 malé kyselé okurky
100 g měkkého salámu
malá lžička hořčice
Při přípravě tohoto receptu se neobejdeme bez ostrého struhadla. Budeme totiž potřebovat nastrouhat vejce, salám i okurku. V míse potom dobře promícháme, dochutíme plnotučnou hořčicí a trošku dosolíme. Můžeme mazat na plátky veky nebo rozkrojené rohlíky. A dozdobíme tím, co máme po ruce. Pažitkou, petrželkou, paprikou a kouskem kyselé okurky.
Chuťovky z rajčátek a mozzarelly
Když máš na něco chuť a nechceš v kuchyni strávit půl dopoledne, vyzkoušej tyto lehké špízy.
Nejdřív se ale zastav v obchodě, kup jedno balení malých rajčátek a jedno balení sýru mozzarella kuliček. Někdy na obalu bývá napsáno „třešínek"
K přípravě budeme potřebovat:
balení malých rajčátek
balení kuliček mozzarely
pár kapek kvalitního oleje, nejlépe olivového
Postup je zase velmi jednoduchý. Na párátka střídavě napichujeme rajčátka a sýr. Pokud máme to štěstí, že doma za oknem najdeme bazalku a můžeme několik lístků uštípnout a připíchnout je to perfektní. Vytvoříme tak chuťovku, za kterou by se nestyděli ani rodilí Italové. Zakápneme kapkou olivového oleje a dáme vychladit. Podáváme s čerstvou křupavou bagetou.