Slavnostní zahájení nového školního roku

Již od rána, panovala na ZŠ Beroun – Závodí, Komenského 249, slavnostní nálada. Proč by také ne? Začíná nový školní rok a děti se po dvouměsíčních prázdninách vrací zpět do školy. Ovšem úplně nejvíce tento den prožívali naši noví žáci, naši malí prvňáčci. Je to pro ně další etapa jejich života, ale především první překvapení na základní škole.

Slavnostní zahájení nového školního roku

Již kolem půl osmé se scházejí malí prvňáčci se svými rodiči, prarodiči, ale i se svými sourozenci na školním dvoře naší školy. Zde je postupně vítají nejen paní učitelky, ale též i paní vychovatelky, které si pro ně s dětmi z družiny připravily malý dárek. Očekávána osmá hodina udeřila a my všichni společně se svými třídními učiteli odcházíme do sportovní haly naší školy. Mezi nás vchází i vedení školy – paní ředitelka Mgr. Hana Kozohorská, s ní i zástupkyně ředitele Mgr. Hana Řeřichová. Společně s nimi nás přišla pozdravit i paní starostka RNDr. Soňa Chalupová s tiskovou mluvčí Mgr. Jitkou Soukupovou. Po slavnostních zahájení a po slavnostních projevech zde přítomných, přijímají děti drobné dárky, ale i dárek od Městského úřadu v Berouně. Po slavnostním ceremoniálu v hale, odchází společně všichni do svých kmenových tříd. Zde se děti a rodiče seznamují s prvními informacemi v prvním týdnu školního roku. Poté děti zůstávají se svými paní učitelkami a jejich rodiče odchází s paní vychovatelkami, aby si řekli první pokyny k provozu školní družiny a všechno to, co nás v tomto školním roce čeká a nemine.

Asi po hodině je vše splněno a rodiče se svými miláčky odchází spokojeně domů Tak zítra druhý den a přejeme Vám všem, to správné vykročení, správnou nohou do další etapy vašeho života.

Autor:
Vydáno: