Špagety a knedlíky

A tak tu máme další super recepty, tentokráte na špagety, knedlíky a karbanátky.

Špagety s mletým masem

Špagety si uvaříme podle návodu na obalu, jen do vody si přilijeme trochu oleje, pak je scedíme, propláchneme a dáme si zatím stranou. Mleté maso si dáme na pánev na rozpálený olej a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, promícháme a smažíme tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Hotovou směs vmícháme do špaget nebo ji položíme při servírování na talíři na špagety.   

Karbanátky s dresinkem

Smícháme si mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, sůl, mletý pepř, majoránku, prolisovaný česnek, plnotučnou hořčici, vejce a všechno spolu důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme menší placičky, které vkládáme na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Hotové si necháme okapat na ubrousku. Připravíme si ještě dresink. Do misky si dáme majonézu, přimícháme omytou a nasekanou pažitku a také ozdobíme omytým rajčetem.

Bramborové knedlíky

Brambory si oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, ještě horké rozmačkáme, přidáme hrubou mouku, krupici, sůl, vejce a důkladně vypracujeme těsto. Uděláme z těsta váleček, ze kterého si můžeme trhat kousky nebo si je krájet a uděláme z nich kulaté knedlíky. Vkládáme knedlíky do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 10 minut. Na talíři můžeme ozdobit petrželkou. Je to příloha, takže kdo chce, může si k nim dát zelí a maso.

Autor:
Vydáno: