Speciální jahodové špízy

Je zapotřebí mít jahody čerstvé. S kompotovanými by to nemuselo vyjít přesně. Jahody si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Jahody si rozdělíme na dvě části. První část jahod si obalíme ve směsi cukru a citrónové šťávy. Druhá část jahod bude malinko složitější. Bude se potřebovat marcipánová hmota. Ta se už kupuje hotová.

Doma si ji vybalíme a rozválíme na tenčí plát. Jahody se snažíme obalit do tvaru srdce. Pokud to nepůjde klasicky, zkusíme použít vykrajovátko, ovšem ani kdyby takto to nešlo, tak je stačí prostě jen tak obalit, jak to vyjde. Na špízy napichujeme střídavě normální jahodu a pak tu marcipánovou, dokud je místo. Vkládáme na rozpálený gril, potřený rozpuštěným máslem, kde grilujeme zlehka, aby z toho neměly jahody nedobrou konzistenci. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme nechat na špejli, anebo jahody sundat. Marcipánovou hmotu je mít lépe tzv. čistou, to znamená bílou. Ovšem kdo nemá rád bílý marcipán či marcipán vůbec, může si místo něj dát potahovací hmotu, která je však i barevného rázu. Ovšem i klasická marcipánová hmota se vyrábí v mnoha barvách.Tohle je vcelku nenapadnutelný recept - sladký, takže i pro děti. Zkrátka řečeno - kdo miluje sladké, tak s tímto receptem neprohloupí.

Autor:
Vydáno: