Zajímavé recepty

Tentokráte si s námi můžete připravit těstoviny se sýrovo-smetanovou omáčkou, lososa s oblohou nebo palačinky se zmrzlinou.

Těstoviny se sýrovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu, jen do vody dáme taky olej, je to proto, aby se těstoviny nelepily, scedíme a zatím si dáme stranou. Na omáčku si v pánvi nebo v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme rozdrobený tvrdý sýr, nějakého tučného typu, počkáme, až se rozpustí a jemně prohřejeme. Do směsi přidáme dále žampiony, sůl a ještě i uzeninu. Na závěr přilijeme smetanu. Důkladně prosmažíme, a když jsou žampiony měkké, můžeme sundat z ohně a do omáčky vmíchat těstoviny.   

Losos s oblohou

Lososa si omyjeme pod tekoucí vodou. Osolíme, opepříme. Na pánvi si rozpálíme olej a lososa opečeme po obou stranách doměkka. Dáme si vařit klasicky brambory do osolené vody. Do dalšího hrnce s osolenou vodou si dáme vařit i mrkev a brokolici. Když je vše měkké, tak scedíme. Na talíř si dáme lososa, kterého posypeme petrželkou a k němu brambory a ostatní zeleninu. Ještě si nachystáme takový snadný dresink. Smícháme si zakysanou smetanu, sůl a najemno nasekanou petrželku.   

Palačinky se zmrzlinou

Nejprve si uděláme klasické palačinky. Smícháme si v misce hladkou mouku, cukr, mléko, vejce a špetku soli. Důkladně rozmícháme. Rozpálíme si na pánvi trochu oleje a naběračkou děláme palačinky. Smažíme dozlatova po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíř a necháme okapat přebytečný tuk. Na talíři si je složíme podle svého vkusu, přelijeme čokoládovým topinkem nebo rozpuštěnou čokoládou ve vodní lázni a ještě ozdobíme jahodami a bylinkou. K palačinkám přidáme ještě kopeček například čokoládové zmrzliny, kterou můžeme také ozdobit, třeba zkaramelizovanou pomerančovou kůrou.

Autor:
Vydáno: