Potraviny známé neznámé
I to, co znáš, umí překvapit.Exotické ovoce i jiné pochutiny jsou dnes v obchodech běžně k dostání. Víš však, jak a kde se pěstují? Zda rostou na keři či na stromě? Pěstují se na poli či pod vodou? Pokud nebydlíš v tropech, případně nejsi zběhlý cestovatel, odpověď na tyto otázky zřejmě neznáš.
Název knihy: | Potraviny známé neznámé |
---|---|
Autor: | Iveta Pari |
Žánr: | encyklopedie |
Nakladatelstvi: | ALBATROS |
Datum vydání: | 09.05.2016 |
Běžná cena: | 199 Kč |
Ale neboj, často je neznají ani dospělí! Po přečtení této knihy budeš mít přehled o tom, jaké rozmanité potraviny se v přírodě nacházejí. Dokonce i potraviny, které znáš a denně jíš, tě mohou překvapit. Co takový sezam, kterým jsou posypané housky? Víš o něm něco? Jiné potraviny, například datle či fíky, jíme hlavně sušené. Ale jak se pěstují, stejně jako jablka? A odkud se vlastně dováží? V knize najdeš mnoho receptů na výborná jídla. Nechybí ani návod na to, jak vypěstovat některé z potravin! Až v obchodě uvidíš exotické ovoce, o kterém sis přečetl, neváhej a vyzkoušej, jak chutná. Je to jako dobrodružný výlet do cizích krajin!