Články

Vzhůru do Školy kouzel Pavla Kožíška pro začínající kouzelníky

Vzhůru do Školy kouzel Pavla Kožíška pro začínající kouzelníky

Vytahovat živé králíky z klobouku, sypat mince z rukávu nebo nechat zmizet třeba školu? Každý kouzelník ale musel nějak začínat, místo živého králíka to zkoušel nejdřív s plyšovým, mince proměňoval a pak zase nacházel na těch nejroztodivnějších místech a i to zmizení si musel natrénovat na menších věcech. Třeba kapesnících nebo plyšových zvířátkách. A všechny děti teď mají šanci naučit se to také! S kouzelnickou sadou Škola kouzel Junior Pavla Kožíška je možné všechno. A jednou třeba zmizí celá škola i s panem ředitelem.


detail

Vyber si jedno slovo

Šedivé podzimní počasí, drobný déšť. Je jasné, že dnes bude pošmourno i v poledne.


detail

Vánoční cukroví-Ořechové kytičky

Do Vánoc zbývá ještě docela dost týdnů, avšak některé cukroví se už může připravovat dopředu, i když to dnešní není tenhle případ. Ořechy jsou jednou z nezbytných ingrediencí při výrobě vánočního cukroví a dnes si ukážeme takové jakoby kytičky.


detail

Kysané zelí

Kysané zelí možná dětem nechutná, nicméně se jedná o neskutečný druh zbraně proti různým nebezpečným chorobám. Navíc se dá použít do různých jídel nebo jako příloha. V zimě je neocenitelným zdrojem vitamínu C. Obvykle se nechává kysat zimní zelí. To se očistí od vrchních listů a odřeže se košťál, který přečnívá. Uvnitř zelí se křížem nařeže, aby nezůstal celý. Pak už se strouhá na speciálním struhadle. Říká se, že nastrouhané zelí by mělo mít tloušťku dva až tři milimetry.


detail

první     133     266     398 399 400 401 402     494     586     poslední